Över Greenwichmeridianen (Ateca – Castelldefels, Spanien, 26/8, 2017)

Även den sista delen av min roadtrip genom Spanien/Portugal gick utmärkt och det enda upphetsande på bilresan från Ateca till Barcelona var att jag passerande Greenwichmeridianen.

Greenwichmeridianen skär motorvägen strax före Barcelona.

Greenwichmeridianen skär motorvägen strax före Barcelona.

Den hastiga passagen påminde mig om en bok som jag läste för många år sedan. Den heter Longitud, är skriven av Dava Sobel och är en biografi över den brittiska snickaren och klockmakaren John Harrisson, som i 40 år var besatt av att bygga den perfekta tidmätaren, kronometern. Efter att han konstruerat flera olika modeller byggde han till sist H4 som var en lysande kronometer och som gjorde att man kunde beräkna longituden exakt. För det fick han 1767 en belöning på hela 20 000 pund av brittiska parlamentet – vilket i dag skulle motsvara ungefär 35 miljoner kronor! En rysligt bra bok är det och du hittar den på exempelvis Bokbörsen (www.bokborsen.se) för en spottstyver.

Hotell Rodsan Suizo.

Hotell Rodsan Suizo.

Eftersom jag ska flyga tidigt i morgon bitti med Norwegian (www.norwegian.com) till Köpenhamn har jag letat rätt på ett litet hotell i badorten Castelldefels (www.castelldefelsturismo.com/en/) som ligger drygt 15 km söder om Barcelona och väldigt nära flygplatsen. Det finns 100-tals hotell som ligger efter vägen som löper längs stranden och Hotel Rodsan Suizo (www.hotelrodsansuizo.es) är bara ett av dem. Jag har ett helt OK rum med stor terrass. Rummet rymmer egentligen 3 personer och kostar 125 Euro per natt. Det har också jättetrevlig personal och en egen liten restaurang. Till stranden tar det ett par minuter.

I Castelldefels finns också en hel del vattensportanläggningar med ursprung från olympiaden i Barcelona 1992. Bland annat finns något man kallar Olimpic Cable Park (www.olimpic-cablepark.com). Det är en bassäng där man kan åka wakeboard dragen av en linbana istället för en båt. En timme kostar 22 Euro för de stora och 17 Euro för de yngre. Har du inte åkt wakeboard förut finns det instruktörer.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Barcelona, Hotell, Sol och bad, Spanien, wakeboard och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *