Fantastisk Amex-lounge på Arlanda (Stockholm-Pretoria, Sydafrika, 31/8, 2017)

Ibland ser man inte skogen för alla träd, är ett talesätt som tyvärr kan appliceras ganska ofta på mig. Det fick jag kvitto på i dag. Först tog jag Flygbussarnas (www.flygbussarna.se) utmärkta nya service Door to Gate (www.doortogate.se). För 329 kronor blir jag skjutsad från dörren i Hammarby Sjöstad till Arlanda. Visst får jag dela med fyra personer till, men det har jag inga som helst problem med.

En av de bästa lounger jag varit i! Amex Lounge på Pontus in the Air på Arlanda.

En av de bästa lounger jag varit i! Amex Lounge på Pontus in the Air på Arlanda.

När jag i mycket god tid hade checkat in i terminal 5 för att flyga från Arlanda till Pretoria med Swiss (www.swiss.com) via Zürich gick jag som vanligt förbi restaurangen Pontus in the Air (www.pontusfrithiof.com), min blick föll då på en diskret skylt som det stod ”American Express Lounge” på.

När jag knallar upp för trappan och svänger till höger kommer jag till en superfräsch lounge öppen för de Amex-kunder som har Platinum- eller Centurionkort. När jag förhör personalen en smula visar det sig att det är ett relativt nytt intiativ och att det är den första Amex-loungen i Europa. När jag tänkte efter kom jag dock fram till att jag gått förbi ett antal gånger utan att se loungen! Där ser man nyttan av att lyfta blicken även i invanda miljöer och titta en bit bortom de invanda träden!

Det är bordservering och maten ser ut så här. Jämför detta med hur det brukar se ut...

Det är bordservering och maten ser ut så här. Jämför detta med hur det brukar se ut…

Jag får en en meny, den är inte lång, men väldigt trevlig. Mitt val faller på en räksmörgås med rökt majonäs och ägg. När den dyker upp på bordet, serverad av en jättetrevlig tjej, visar det sig att den är gigantisk – och väldigt god. Till detta får jag ett glas bra vitt vin och sedan cappucio och en chokladtryfflel. Allt courtesy of American Express (www.americanexpress.com).  Det är ju inte särskilt troligt att jag i fortsättningen kommer att gå de 100 meter som tar mig till  de andra två lounger som jag brukar utnyttja. Loungeupplevelsen på Pontus in the Air får konkurrenterna att framstå som vägkrogar, men utan mat…

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Flygresor, Mat och Dryck, Stockholm, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *