Titta på tiger med Klum, vinn fotoexpedition till Galapagos och bo billigt på världens bästa hotell

Veckans Tips – Vecka 27 – 2012

Denna vecka tänkte jag berätta om hur du kan titta på tigrar i Indien med naturfotografen Mattias Klum, vinna en egen 10 dagars fotoexpedition till Galapagos och att världens bästa hotell ligger i Bratislava – om man får tro gästernas betyg.

Det är svenska Äventyrsresor (www.aventyrsresor.se) som arrangerar den två veckor långa naturresan till Indien där det bland annat ingår tre dagar med Mattias Klum (www.mattiasklum.com) som haft flera reportage publicerade i National Geographic (www.nationalgeographic.com).

Kan dyka upp på safari i Indien.

Resan går genom fyra olika nationalparker och det är i den sista – Kanha (www.kanha.net) i delstaten Madhya Pradesh i centrala Indien – som Klum dyker upp. Har man tur dyker det också upp tigrar, men de är inte lika disciplinerade som svenska naturfotografer så det finns ingen fullständig garanti för att resenärerna får se världens största katt. Då är oddsen för att få se elefant, den urtidsliknande pansarnoshörningen och den enorma vilda gauroxen betydligt högre. Tyvärr är notan för resan väldigt saftig, nästan 50 000:- kostar den!

Det är inte svårt att förstå varför den kallas pansarnoshörning.

Jag har själv varit på tigerspaning från elefantrygg ett par gånger i den nepalesiska nationalparken Chitwan (www.dnpwc.gov.np) utan att få syn på den randiga jätten. Men jag fick se pansarnoshörningen och fick dessutom det tveksamma nöjet att försöka hålla mig kvar på elefanten när den blev fullständigt ursinnig på en stackars björn och jagade den genom djungeln utan att ta någon som helst hänsyn till terrängen. Så ont i rumpan och så stora rivsår av törnen har jag nog aldrig haft – och då har ändå testat törnsnår i många delar av världen…

Vill du uppleva andra fotografiska naturäventyr kan du ju alltid försöka dig på att vinna National Geographics stora fototävling där förstapriset är en 10 dagars fotoexpedition till Galapagos. Du får dock sno dig på med att skicka in ditt bidrag eftersom tävlingen stänger 11 juli. Klicka här för att få veta mer om tävlingen.

Bakom den här fasaden återfinns världens bästa hotell om man ska tro en massa resenärer.

Slutligen ska vi förflytta oss från den härliga, men ibland obekväma, naturen till världens bästa hotell. Ska man tro en väldig massa hotellgäster på resebokningssajten Expedia (www.expedia.se) så heter det Marrol’s Boutique Hotel (www.hotelmarrols.sk) och ligger i slovakiska Bratislavas historiska kvarter. Om det stämmer att det är världens bästa hotell så måste en helg här vara extremt väl placerade pengar. Hotellet har nämligen ett erbjudande där två nätter för två personer inklusive frukost och en massa annat godis kostar 279 Euro!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Hotell, Indien, Nepal, Safari, Slovakien och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *