Unik kunglig båtfärd i Bangkok, båthus i Skottland och kändistätt hotell i Los Angeles

Veckans Tips – Vecka 40, 2011

Den här veckans tips från tripant.com bjuder på en blandad kompott. Det handlar om en unik kunglig båtuppvisning i Bangkok, ett exklusivt båthus i Skottland samt kändistäta och klassiska Bel-Air Hotell i Los Angeles som öppnar igen efter två års renovering.

En av de 52 båtar som kommer att synas på floden i Bangkok.

Ni som varit i Thailand (och det är ju rätt många vid det här laget) vet ju att thailändarna högaktar sitt kungahus. Den 22 oktober är ett unikt tillfälle att titta närmare på delar av det. Då går nämligen den stora kungliga pråmfärden av stapeln på Chao Praya-floden i Bangkok. Det är ett enormt evenemang där de 52 oerhört dekorerade båtarna med fantastiskt klädda besättningar paraderar på floden. Det är ett unikt tillfälle eftersom detta bara genomförs vid mycket speciella tillfällen, det här är bara  16:e gången processionen flyter nedför floden. Vill du veta allt om den kungliga båtfärden kan du kika in på Bangkok Posts specialhemsida (www.bangkokpost.com).

Blir du sugen på att åka dit kan jag också tipsa om ett specialerbjudande från Thai Airways (www.thaiairways.com eller www.thaiairways.se) och hotell Rembrandt (www.rembrandtbkk.com).  Bokar du en kampanjbiljett av Thai före 30 november får du två nätter på hotellet på köpet. Klicka här för att komma direkt till erbjudandet.

Lite mer än bara ett båthus.

Jag tänkte fortsätta på båttemat genom att berätta om det skotska hotellet Ardanaiseig (www.ardanaiseig.com) som ligger bedövande vackert och mycket ensligt vid Loch Awe  i västra Skottland. Det är ett klassiskt hotell, ursprungligen byggt i början av 1800-talet och ritat av den kände arkitekten William Burn som också ritat flera av de vackraste byggnaderna i Edinburgh (till exempel Lauriston Castle som är helt orört interiört sedan 1926).

Förutom rum i den gamla huvudbyggnaden har man byggt en spektakulär svit som kallas Boat Shed där båten guppar under vardagsrumsgolvet. Att hyra båthussviten kostar kring 250 pund per natt under vintersäsongen. Nöjer man sig att bo i ett vanligt (men väldigt trevligt) dubbelrum kan man komma undan med drygt 100 pund under lågsäsongen. En bra utgångspunkt för att ta sig till Ardanaiseig är Edinburgh (3 timmars körning) dit man kan flyga direkt med SAS (www.sas.se), Norwegian (www.norwegian.com) och Ryanair (www.ryanair.se).

I den här baren kommer säkert ett och annat känt ansikte att synas.

Ett annat och mer välkänt hotell är det klassiska Los Angeles-hotellet Bel-Air (www.hotelbelair.com) som öppnar 14 oktober efter att det varit stängt i två år för renovering. Här har strängt taget varenda Hollywoodkändis av någon kaliber synts sedan hotellet öppnade efter kriget. Det ligger vackert i en stor trädgård/park och med tanke på hur mycket man hört talas om det kan man lätt tro att det är jättelikt. Så är det dock inte, ungefär 50 rum och lika många sviter bjuder man på. Priset för ett rum är dock ingen bjudning. Rummen börjar på 565 USD per natt, men för att fira nystarten bjuder man fram till nyåret på 100 USD som man kan använda i restaurangen.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bangkok, Hotell, Mat och Dryck, Skottland, Storbritannien, Thailand, USA och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *