Billiga flygbiljetter och veteranbilskörning i Sydafrika

Veckans Tips – Vecka 41, 2011

Nu kan du lyfta med en Airbus A330 från KLM för en attraktiv peng.

Den här tiden på året är en lysande tid för att hitta flygbiljetter till ett bra pris. I förra veckan släppte KLM (www.klm.com) och Air France (www.airfrance.se) en massa biljetter med attraktiva priser. Exempelvis går det att flyga till Hongkong för knappt 6 000:- och lägger du till 500-600:- räcker pengarna till Seoul i Sydkorea.

Idag kom lågprisbolaget Air Berlin (www.airberlin.com) med en tvådagars drive som också innehåller justa priser. Värt att tänka på där är att det finns även anslutningsflyg via Berlin till New York, Miami, Bangkok och Dubai.

Även SAS (www.sas.se) slog på trumman för en massa billiga biljetter i morse. Det går till exempel att göra en utflykt till New York för ungefär 4 600:- eller Tokyo för 5 500:-. Håller man sig i Europa finns det biljetter till snart sagt alla SAS-destinationer för mellan 1 000:- och 2 000:- fram och tillbaka.

Idag, torsdag, var det dags för Lufthansa (www.lufthansa.com) och Allitalia (www.alitalia.com) att släppa en höstdrive. Det brukar betyda att men kan flyga skamligt billigt till de stora tyska flygplatserna samt till Milano. Jag har inte hunnit kika på just detta, men Lufthansa erbjuder exempelvis biljetter till Beijing och Boston för under 3 700:- och New York för strax under 4 000:-.

Gillar du klassiska bilar och Sydafrika kan det vara värt att titta på resebyrån Travel Logics (www.travel-logic.se) erbjudande om en dryg vecka i sydafrikanska Cape Town. För 51 500:- kan du i början av mars susa runt i en klassisk bil i ett område som är perfekt för cabrioleter. I priset ingår bland annat flyg, bil, boende, mat, en helikoptertur, en limousinefärd och lite annat smått och gott.

En Bentley SII finns att hyra i Cape Town.

Vill du göra något liknande på egen hand och till en betydligt lägre kostnad (så som jag själv skulle gjort det) kan jag rekommendera Motor Classic Rental (www.motorclassic.co.za) som hyr ut en massa olika klassiska bilar i Cape Town.

Med tanke på att randen just nu bara kostar 85 öre och levnadskostnaderna i Sydafrika är väldigt mycket lägre än vad vi är vana vid så kan du ordna din egen gammelbilsvecka för en tämligen rimlig peng.

Att susa runt Kapstaden i en Crossley från 1916 måste vara en mycket speciell upplevelse.

De billigaste bilarna kostar 1 290 rand per dag inklusive 10 mils fri körning. I denna grupp finner du till exempel Alfa Spider, folkabubblor med cab, Mercedes 280 SL och Volvo PV! De dyraste bilarna kostar 3 500 rand per dag, men då kan du också åka iväg i en klassisk Jaguar E-Type eller en Bentley SII från 1959. Allra exklusivast är dock en Crossley från 1916 (www.crossley-motors.org.uk). För att köra den får du dock begära offert och min gissning är att de inte släpper iväg vem som helst i den…

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Flygresor, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *