Fixa engelska fotbollsbiljetter, höstsegling i skärgården eller jobb i Australien, Nya Zeeland och Kanada

Veckans Tips – vecka 42, 2011

Något säger mig att många av er är intresserade av fotboll. Varför inte passa på att lysa upp höst/vintermörkret med en eller flera engelska fotbollsmatcher?

Premier League (www.premierleague.com) består ju av 20 lag så det finns massor av chanser att se matcher. I tabellen här nedanför hittar du ungefärliga biljettpriser och hemsidesadresser där du kan beställa biljetter online. Man kan ju snabbt konstatera att det (som mycket annat i England) blir väldigt mycket billigare så fort man lämnar London. Du ska dock inte hoppas på att köpa biljetter på plats. Engelsk fotboll säljer mer än 90 procent av alla platser (en ”kabinfaktor” som gör de flesta flygbolag gröna av avund…) och det betyder att många matcher är helt utsålda. Det är ju surt att bli sittande på puben och titta på matchen på storbilds-TV om du åkt ända till England för att uppleva fotboll live. Vill du göra det enkelt för dig kan du också kontakta en specialresebyrå som Steve Perryman (www.steveperryman.se).

Klubbar, webadresser och biljettpriser:

Briggen Tre Kronor seglar i ytterskärgården.

Om fotboll inte lockar kanske en höstsegling i ytterskärgården kan göra det. Att segla på hösten när man inte möter annat än någon enstaka fiskare, Waxholmsbåt (www.waxholmsbolaget.se) eller arbetsbåt är en underbar upplevelse. Dessutom finns chansen att se säl och örn. Det här har Briggen Tre Kronor (www.briggentrekronor.se) tagit fasta på. I slutet av oktober och början av november kör man såväl dagseglingar som turer med en övernattning. Dagturerna kostar runt 1 500 för vuxna och en tusenlapp för barn. För en tur med övernattning är priserna 2 500:- respektive 1 500:-. Kanske en kul grej att göra med barnen på höstlovet?

Varför inte kombinera ett års jobb i Australien med surfing?

Slutligen vill jag tipsa om ett bra sätt att göra (finansiera) en långresa för de som inte nått samma mogna ålder som jag själv. I Australien, på Nya Zeeland och i Kanada går det att få så kallade Working Holiday Visa. Villkoren är i mycket grova drag att man ska vara 18-30 år och man kan få visum med tillstånd att arbeta i upp till 1 år. Kanske något att tänka på för de yngre när ungdomsarbetslösheten här på hemmaplan håller i sig. I till exempel Australien är det full rulle i ekonomin och särskilt turistsektorn skriker efter folk. Svenskar har också väldigt bra rykte ”down under” så med ett svenskt pass har du gräddfil.

Klicka här för de detaljerade reglerna för dessa visum:

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Australien, Båt, Båtresor, Djur och natur, England, Fotboll, Kanada, London, Nya Zeeland, Sport, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Fixa engelska fotbollsbiljetter, höstsegling i skärgården eller jobb i Australien, Nya Zeeland och Kanada

  1. Peter Herbert skriver:

    A good way to be sure of getting at least one ticket for premier league games is to become a club member. For £30 p.a. I am an overseas member of CHELSEA F.C. and can get one ticket in the first round of sales and for less popular games have the chance to pick up 2 more tickets in the second round, if all tickets have not already been taken by season ticket holders and members.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *