Bästa boendet i Nicaragua

Veckans Tips, Vecka 12, 2016

Trädgården på Calle Consulado.

Trädgården på Calle Consulado.

Nicaragua är kanske inte ett resmål som kommer upp först på alla människors lista över tänkbara resmål, men faktum är att det lilla centralamerikanska landet har en hel del att erbjuda.

Det handlar bland annat om stränder, surfing, vacker natur och den välbevarade koloniala arkitekturen. Turismen ökar explosionsartat och framförallt amerikanerna blir en allt vanligare del i gatubilden, men även européerna är på frammarsch. Trots det kommer du att känna dig som en pionjär om du reser hit.

Poolen på Calle Consulado.

Poolen på Calle Consulado.

Ett mål för väldigt många av besökarna i landet är den gamla kolonialstaden Granada som ligger vid stranden av Centralamerikas största insjö – Nicaraguasjön. Staden har bara drygt 100 000 invånare, men är något av ett arkitektoniskt museum.

Det finns massor av ställen att bo på i staden, från budget-budget till lyx, men det finns också relativt många spännande hus att hyra. Ett av de senaste tillskotten är Calle Consulado (www.calleconsulado.com) som under många år renoverats av en svensk familj och nu är helt färdigt.

Köket på Calle Consulado.

Köket på Calle Consulado.

Man har bevarat så mycket som möjligt av det ursprungliga huset och utan att ha sett alla uthyrningshus i Granada törs jag nog säga att det här huset är det läckraste som går att hyra i Granada för tillfället. En vecka för fyra personer kostar 3 500 USD, men då har du tillgång till ett hus på 750 kvadratmeter med fyra sovrum, ett makalöst kök på nära 100 kvadratmeter och tre personer som jobbar heltid i huset och ser till att din vistelse blir så bra som möjligt.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Arkitektur, Hus, Nicaragua, Surfing och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *