Jätteparty på stranden (Italien, Positano, 2/10, 2010)

Bad, vila och god mat var planen för vår sista hela dag i Positano, men ovanpå det fick vi också vara med om en genuin byfest.

Makalös tagliatelle med havskräftor.

Jag måste börja med att slå ett nytt slag för La Marinella (Via Positanesi d’America, 42, 089-81 18 43) eftersom de överträffade sig själva under lunchen med en hemgjord pasta. Vi tog samma tagliatelle som bas men olika tillbehör, alla makalöst goda! Återigen förrätt, varmrätt, rikligt med vin och en nota för tre på under 50 €.

När vi var nere på stranden försökte alla också marknadsföra kvällens fiskefest ”Festa del Pesce”. Vi var i ärlighetens namn rätt skeptiska och såg ytterligare ett turistjippo framför oss, men ack vad vi bedrog oss! På kvällen visade det sig att det här verkligen var en genuin tillställning som äger rum varje år vid månadsskiftet september/oktober. Hela familjer med massor av barn från Positano och grannbyarna tog sig dit för att träffas, äta och lyssna på musik.

Här vankas det mat i rejäla grytor.

Det hela var ett välgörenhetsevenemang för det lokala Röda Korset och för några få Euro kunde man köpa biljetter för såväl mat som dricka. Sedan fanns det ett antal stånd där man för kvällen gjorde varsin maträtt. Beväpnad med våra biljetter gick vi  runt och tittade på vad som erbjöds. Allt var enkelt, men väldigt gott! Dessutom var det helt koncentrerat på att äta, dricka och umgås, inga konstiga stånd med krimskrams, lotterier och sådant.

Fullt ös på stranden.

När mörkret föll startade bandet som spelade en sorts italiensk folkmusik (ganska likt irländsk folkmusik faktiskt) med ett ruskigt tryck och gamla och unga dansade i kapp på stranden. Vad vi inte riktigt hade räknat med var det enorma fyrverkeriet vid midnatt som tydligen  var höjdpunkten på hela kalaset. Vi sov redan vår skönhetssömn när tredje världskriget startade utanför vårt sovrumsfönster…

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Evenemang, Italien, Mat och Dryck och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *