Sjuårig lokförare (Positano-Neapel-Rom-Stockholm, 3/10, 2010)

Att ta sig hem från Positano till Stockholm tar sin rundliga tid – start strax efter lunch och hemma vid midnatt.

Uppför trapporna fick vi bära bagaget i omgångar – tur att det inte var augusti och 40 grader varmt.

För att slippa släpa runt på våra väskor mer än nödvändigt gjorde vi ett deal med Ottavio (+39-339-201 34 82, info@positanotaxiservice.com, www.positanotaxiservice.com), en av de lokala taxichaffisarna. Han plockade upp oss (ovanför alla våra trappor) och körde oss till Neapel för 100 €. En lugn söndag var det en färd på ungefär 1,5 timmar och det skulle tagit väldigt mycket längre tid med buss och tåg. Ottavio tyckte för övrigt att det bästa sättet att ta sig till Positano var att flyga till Tyskland, byta plan där och ta ett flyg till Neapel för att slippa omvägen via Rom och han har nog en poäng där.

En annan sak vi insåg är att det är en bra idé att boka tågbiljett i förväg på hemresan. Nu fick vi de tre sista platserna (44 € för två vuxna och en sjuåring) på ett fullproppat tåg och det var med andra ord mer tur än skicklighet att vi kom med. Boka på (www.trenitalia.com).

Ett drömställe för en sjuåring!

För Felix blev tågresan upp till Rom en höjdare. Vi satt i första vagnen och nyfiken som han är kikade han in genom dörren till förarhytten. Han fick omedelbart ytterligare ett bevis på hur fantastiskt trevligt det är att resa med barn i Italien. På stående fot blev han upphöjd till andre lokförare med eget säte och framförallt med uppgift att sköta tågtutan vid stationer och övergångar! En uppgift som han skötte med stor energi ända tills tåget stannade på centralstationen i Rom. Klicka på den här länken så kan du höra hur det lät.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Italien, Tågresor och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Sjuårig lokförare (Positano-Neapel-Rom-Stockholm, 3/10, 2010)

  1. Marielle skriver:

    Hej! Jag hamnade på din sida av en slump efter att ha googlat Positano dit vi ska åka i sommar. Du skriver fantastiskt roligt så tack för underhållande inlägg med bra tips! 🙂 Vi kommer flyga direkt till Neapel och har bestämt oss för att skippa hyrbil under tiden vi är i Positano. Hur tror du att det är bäst för oss att ta oss från flygplatsen till hotellet? Då vi åker dit den värsta tiden 17 juli misstänker vi att vi kommer bli rånade om vi tar en taxi från flygplatsen.. Har du kanske några bra tips här?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *