Billig hotellyx, dyr biolyx och italiensk matlyx

Veckans Tips – Vecka 20 – 2012

Som du förstått är veckans tema lyx, men lyx som är överkomlig i pris. Hotellkedjan citizenM serverar hotellyx för runt 100 Euro natten. På biokedjan Everyman Cinema i London är priserna högre än på den vanliga biografen, men upplevelsen bättre och på doldiskrogen Da Caino i södra Toscana är matupplevelsen svindlande.

En av väggarna i sovrummet är helt i glas på citizenM.

Men låt oss börja med citizenM (www.citizenm.com) vars uttalade mål är att servera lyxhotellsupplevelser till budgetpris. Det hela startade i Amsterdam, finns även i Glasgow och är nu på väg att öppna i London. Det finns också planer för New York och Paris.

Lyx i budgetförpackning kan citizenM bjuda på genom att man har små (men läckert inredda) rum, enbart tar bokningar via internet och kapat bort en massa dyrbara kringtjänster som exempelvis room service (istället finns en bar med enkla rätter som är öppen dygnet runt). WiFi finns i hela hotellet och är självfallet gratis, precis som de filmer man kan beställa via video on demand. Runt 100 Euro per natt kostar ett rum, oavsett om man är en eller två personer på rummet och för frukost får man lägga till ungefär 10 Euro till.

På Everyman Cinema i Hampstead i London kan du sjunka ner i sköna soffor.

Om du tagit in i London kan du fortsätta på lyxtemat genom att se film på Everyman Cinema (www.everymancinema.com). Det är en annorlunda brittisk biokedja som startades i charmiga stadsdelen Hampstead (ska jag någon gång bosätta mig i London ska det vara här!).

På Everyman är trånga stolar utbytta mot sköna soffor med massor av benutrymme  och vill du ha en gin och tonic eller ett glas vin samtidigt som du ser filmen går det utmärkt. Personalen är kunnig och trevlig och det känns mer som att vara i någons vardagsrum. Det enda negativa jag kan komma på är att bilden är rätt liten eftersom lokalerna är små. Biljetterna kostar runt 14 pund, men det är väl placerade pengar.

Da Caino är en fantastisk liten restaurang.

Liten är också restaurangen Da Caino (www.dacaino.it) i Montemerano i södra Toscana. Här härskar den kvinnliga kocken Valeria över nio bord. Här finns ingen jättelik meny utan man äter med små variationer det som serveras för dagen. Jag har varit där ett par gånger och tycker det är helt fantastiskt!

Eftersom Da Caino också har en vinkällare med 20 000 flaskor kan det vara svårt att köra bil därifrån och därför har man även inrett tre hotellrum som man kan dra sig tillbaka till efter middagen.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Amsterdam, England, Film, Hotell, Italien, London, Mat och Dryck, Nederländerna, New York, Paris och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *