Exklusiva hantverkskurser på brittiska landsbygden

Veckans Tips – Vecka 42 – 2019

Bakom de här bastanta stenmurarna finns tre vackra sovrum samt lokaler för exklusiva hantverkskurser.

Allt fler börjar intressera sig för gamla hantverk och många lägger mycket energi på att se till att urgammal kunskap inte försvinner.

I den lilla byn Semley knappt 20 mil (och två timmars tågresa) väster om London har Amanda Bannister skapat en affärsidé kring just hantverk. Hon har skapat något hon kallar The Craftman´s Cottage (www.thecraftsmanscottage.com).

Det är ett vackert gammalt stenhus och varenda detalj i inredningen är noga utvald. Huset har plats för sex personer i tre individuellt inredda rum. Vill du bara hyra ett rum kostar det från 280 pund per natt för ett dubbelrum.

Roligast är det förstås att vara med på någon av alla de kurser som kommer att äga rum i huset. De leds av verkliga experter och man tar bara åtta elever per kurs. Det gör kurserna väldigt individuella och man tar emot såväl nybörjare som experter.

De kurser som hittills annonserats handlar om slöjd i ek, tillverkning av lampskärmar, keramik, bokbindning och korgtillverkning.

En två dagars kurs med husrum, mat på hög nivå och allt material kostar från 800 pund.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i England, Hotell, Storbritannien och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *