Guldkorn på Sri Lanka, mums i Cervinia och georgianskt boende i London

Veckans Tips – Vecka 1 – 2012

Den här veckan kommer jag att ta er till Sri Lanka, italienska alperna och London. Tre resmål som jag verkligen gillar!

Du kan välja att äta frukost i ditt eget hus.

Låt oss börja på södra Sri Lanka (www.srilanka.travel) i Koggala. Det är i ärlighetens namn rysligt länge sedan jag var där, men jag har fått fina rapporter från de som börjat resa dit igen sedan freden på ön återställts. Ni som känner mig vet att jag gillar små ställen med karaktär och i den kravspecifikationen passar Tisara Villas (www.tisaravillas.com) väldigt bra. På Tisara finns nio fristående, individuellt inredda hus med kök, stort öppet badrum, skuggig altan och två sovrum i varje. Lägg till en härlig trädgård och pool samt några minuters väg till till havet så är det inte svårt att förstå att det här är perfekt för familjer. Det handlar inte om någon lyx, men allt är smakfullt, ekologiskt och stämningen är väldigt trevlig. Ett helt hus kostar 200 dollar per dygn inklusive frukost. Vill ni äta även middagen här (jag har fått rapporter om att man har rysligt duktiga kockar) får du lägga till den enorma summan 15 dollar per person och dygn…

Om du har hemlängtan kan du få gravlax till förrätt, men visst ser detta godare ut?

Låt oss fortsätta på matspåret, men förflytta oss till Cervinia (www.cervinia.it) i italienska alperna (där det just fallit metervis med snö!). Den mycket duktige tecknaren Lasse Widlund (som bland annat gjort den kluriga resemyran som är symbolen för www.tripant.com) har just kommit hem från Cervinia. Han har mycket gott att säga om orten i allmänhet och om restaurangen Chalet Etoile (www.chaletetoile.it) i synnerhet. Etoile ligger otroligt vackert på drygt 3 000 meters höjd och drivs av familjen Frassy som består av Cesare samt hans svenska fru Ulla och deras två barn. Förutom vittnesmålet från herr Widlund så har restaurangen blivit utsedd till en av de 15 bästa alprestaurangerna och det är inte dåligt. Skida hit när ni kan!

Typiskt sovrum på Hazlitt’s, lite Hogwarthsvarning, eller hur?

Slutligen kan jag inte låta bli att tipsa om hotell Hazlitt’s i London (www.hazlitts.co.uk) som ligger i en grupp georgianska hus precis vid Soho Square och helt perfekt placerat om du vill gå på teater (www.officiallondontheatre.co.uk). Med risk för att verka tjatig måste jag berätta att det är litet samt personligt och individuellt inrett. Ett dubbelrum kostar runt 250 pund per natt, vilket är en hel del pengar, men inte så blodigt med tanke på vad man annars får betala i London som ibland är smärtsamt dyrt. Ett extra plus är självfallet att hotellet älskas av min favoritförfattare Bill Bryson (läs mer om honom genom att klicka här) och av yngste sonens dito JK Rowling (www.jkrowling.com).

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i England, Hotell, Hus, Italien, London, Mat och Dryck, Skidåkning, Sol och bad, Sri Lanka, Teater och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Guldkorn på Sri Lanka, mums i Cervinia och georgianskt boende i London

  1. Klaas Wits skriver:

    Hi Class,
    What did your sources tell you about the (safety) situation on the eastcoast ? Are places like Batticaloa still ’off limits’ or can one travel there again ? I was in Sri Lanka in the middle of the eighties, at the height of the conflicts between LTTE and JVP, and eastcoast was a ’no go’ then. I feel temped to go again, but feel unsure about the possibilities. Do you have a clue ?
    Thanks,
    Klaas (and say ’hi’ to Hedda please !)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *