De billigaste städerna för turister

Veckans Tips, Vecka 47, 2014

Resesajten Tripadvisor (www.tripadvisor.com) publicerade för en tid sedan en lista över de billigaste turiststäderna i världen. Så här ser listan ut:

  1. Hanoi, Vietnam
  2. Jakarta, Indonesien
  3. Sharm el-Sheik, Egypten
  4. Bangkok, Thailand
  5. Sofia, Bulgarien
  6. Kapstaden, Sydafrika
  7. Mumbai, Indien
  8. Kuala Lumpur, Malaysia
  9. Prag, Tjeckien
  10. Budapest, Ungern

Jag har faktiskt varit i alla dessa städer, även om jag måste erkänna att det i vissa fall var väldigt, väldigt länge sedan…

Några har jag dock rätt färska erfarenheter från och på den här listan är det två jag särskilt vill slå ett slag för.

Glest trafikerad gata i Hanoi…

Glest trafikerad gata i Hanoi…

Det handlar först och främst om listettan Hanoi som jag tycker är en helt fantastiskt stad. Här hade jag nog min bästa hotellupplevelse alla kategorier om man sätter upplevelsen i relation till kostnaden. Här finns (förutom väldigt prisvärda hotell) massor av spännande affärer, en rejäl dos historia och helt fantastisk mat. Den helt hysteriska trafiken får du på köpet. Vill du läsa mer om Hanoi och Vietnam kan du klicka här.

Utsikten från Table Mountain i Cape town är inte dum.

Utsikten från Table Mountain i Cape town är inte dum.

Kapstaden är också en av mina absoluta favoriter. Vacker, trevlig, väl fungerande. Det är som att vara vid Medelhavet fast mer avslappnat och med prislappar som gör att man inte måste kolla bankkontot varje kväll. Dessutom är Kapstaden (eller Cape Town som jag hellre kallar den) ett lysande avstamp mot andra utflykter, till exempel fantastiska Garden Route (som du kan läsa mer om genom att klicka här) eller det mer äventyrliga Namibia (som du kan läsa mer om genom att klicka här).

I det här underjordiska kapellet i saltgruvorna Krakow är allt gjort i salt, till och med takkronorna och golvplattorna.

I det här underjordiska kapellet i saltgruvorna Krakow är allt gjort i salt, till och med takkronorna och golvplattorna.

Sedan kan jag nog tycka att det kan finnas några andra resmål som borde slagit sig in på den här listan. Städer som polska Krakow (som du kan läsa mer om genom att klicka här) och Litauens huvudstad Vilnius kan rimligtvis inte ligga långt efter städer som Prag och Budapest vad gäller prisnivån.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Cape Town, Hanoi, Krakow, Polen, Sydafrika, Vietnam och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *