Folklig filmfest i Berlin

Veckans Tips – vecka 48 – 2019

Har du drömt om att få uppleva en äkta filmfestival, men ännu inte fått tillfälle att göra det? Då skulle jag föreslå att du gör en markering i almanackan och tar en sväng till Berlin någon gång under tiden 20 februari – 1 mars.

Då är det nämligen Berlinale (www.berlinale.de), det tyska svaret på Oscars och Cannes, i stan. Här visas en salig blandning av alla typer av film. Här finns internationell storfilm och de stora stjärnorna sida vid sida med små filmskapare från alla världens hörn och experimentlustan är hög. Det är kort sagt kultur och kommers i en salig blandning.

Om jag törs använda uttrycket i det här sammanhanget, så skulle jag också vilja påstå att Berlinale (som i år firar 70 år) är mer folklig än sina konkurrenter. Jag tror det är en av anledningarna till att upp till 400 000 besökare ser de runt 400 filmer som visas under de tio dagarna som festivalen pågår.

Har du väldigt specifika önskemål om vad du vill se gäller det självfallet att hänga på nätet och boka så tidigt som möjligt. Är du däremot öppen för överraskningar går det ofta att fixa något samma dag. Då kanske det blir en icke översatt film av en nepalesisk konstfilmare, men sånt kan ju också vara kul!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Berlin, Film, Tyskland och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.