Flyg med betalkortens poängsystem och träffa David Bowie

Veckans Tips, vecka 46

Denna vecka ska vi titta lite närmare på hur du kan boka bonusbiljetter med hjälp av betalkortens poängsystem samt hur du kan se succéutställningen om David Bowie som stängde i London för en tid sedan, men som nu börjat turnera i världen.

British Airways A321.

British Airways är ett av de bolag som tillåter att du bokar först och fyller på med poäng sedan.

Ska du flyga långt med hjälp av bonuspoäng och inte har tillräckligt många på ditt konto kan du ganska kostnadseffektivt fylla på poängsaldot genom att föra över poäng från betalkortens poängsystem. Det finns dock ett dilemma som är något av ett moment 22. I de flesta bonusprogram måste du föra över poäng innan du kan boka bonusbiljetten. Om du då inte lyckas med din bokning står du där med en massa poäng som sedan riskerar att förfalla. Så är det till exempel på SAS.

Det finns dock bolag som tillåter att du bokar och sedan inom ett antal dagar fyller på ditt konto med bonuspoäng. Dessa är:

Det kan förresten vara värt att veta att American Express (www.americanexpress.comMembership Rewards är de som är snabbast på att föra över poäng. Med dem har du alltså en hygglig chans att först kolla platstillgången på exempelvis SAS, sedan föra över poäng och slutligen boka din bonusbiljett.

Utställning om David Bowie.

Supersnygg utställning om David Bowie.

Många av er har säkert lyssnat på David Bowie under perioder. Ni kanske också hört talas om den stora utställningen om honom på konst- och designmuséet Victoria and Albert Museum i London. Utställningen blev en otrolig succé och den kommer därför nu att turnera runt om i världen.

Det mest fascinerande med utställningen är att Bowie sparat precis varenda pryl som har anknytning till hans karriär. Han startade att samla redan i tonåren och inte en grej har försvunnit på vägen. Jag såg för en tid sedan Ho Chi Minh-museet i Hanoi, men trots stora ansträngningar att visa upp precis allt från hans liv är det inte i närheten av det som presteras kring Bowie – och jag säger det i positiv bemärkelse. I den påkostade utställningen finns förstås massor av scenkostymer och instrument, men också textutkast, omslagsidéer, bilder och självfallet musik.

Just nu är utställningen i Toronto till och med 27 november. Övriga inbokade orter är:

  • Sao Paulo, Brasilien, 28/1-21/4, 2014.
  • Chicago, september, 2014 – januari, 2015.
  • Paris, 2/3 – 31/5, 2015.
  • Groningen, Nederländerna, 15/12, 2015 – 15/3, 2016.

En välunderrättad källa har berättat för mig att det är troligt att den dyker upp i Berlin också.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bonusresor, Brasilien, Chicago, Frankrike, Nederländerna, Paris, Sao Paolo, Toronto, USA, Utställningar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *