Annorlunda vandringar och sanslöst fik på Nya Zeeland

Veckans tips – vecka 30, 2013

Så här i den sista skälvande minuten av denna vecka tänkte jag berätta om Brysselkorrespondenten som blev vandringsledare och om ett makalöst café på Nya Zeeland.

I många år rapporterade journalisten Ewa Hedlund från Bryssel. Hon jobbade för Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Affärsvärlden och Veckans Affärer. Sedan blev hon taleskvinna för Margot Wallström i EU-kommissionen. Nu har hon startat företaget Till Fots (www.tillfots.eu) som arrangerar vandringsresor.

Ewa Hedlund ordnar vandringsresor.

Ewa Hedlund har lagt journalistiken på hyllan och startat vandringsföretag istället.

Ewa är en rutinerad vandrare och affärsidén är helt enkelt att organisera vandringar i områden runt om i Europa där inga andra svenska resarrangörer har guidade vandringar. Premiärresan går till Andalusien i södra Spanien och Grazalema Natural Park (www.juntadeandalucia.es). För 8 880 kronor får man sju dagar med guide, all mat, hotell och lokala resor.

”Jag har rest på många vandringsresor i såväl Europa som på andra kontinenter och jag har ofta saknat att vandringen inte är fokuserad på naturen. Det är så mycket annat som tillkommer på många vandringsresor, tjusiga hotell, 5-rättersmiddag, att det ska finnas pool, etc.”,   säger Ewa som kommer att fokusera helt på naturen.

Havana Cabana på Sandy Beach.

Här döljer sig Havana Cabana. I ärlighetens namn är utsikten betydligt bättre åt andra håller där havet breder ut sig.

Om du gillar att surfa och därför någon gång hamnar i Sandy Bay i Tutukaka (www.tutukakasurf.co.nz) på Nya Zeeland (ungefär tre timmar norr om Auckland) måste du besöka det rätt sanslösa caféet Havana Cabana (www.havanacabana.co.nz). Det drivs av Robert and Rebecca Pullman och den fantastiska kubanska maten lagas i något som liknar en husvagn. Äter gör du utomhus till högljudd kubansk musik. Kommer du på söndag är det gudstjänst på Havana Cabana innan man börjar servera burritos, tacos, empanadas, churros och annat smasken! Har ni lite tur kan ni förresten stöta på kanotisten och fyrfaldiga olympiska guldmedaljören Ian Ferguson som bor runt hörnet.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Mat och Dryck, Nya Zeeland, Spanien, Surfing, Vandring och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *