Batignolles en by mitt i storstaden (Paris, Frankrike, 21/7, 2022)

Då och då finns det en antik-/loppmarknad vid Square des Batignolles.

Ju mer tid jag spenderar i en utländsk storstad, desto mer lokal blir jag. Första gången jag kommer till en ny stad jagar jag först runt och ser alla ”måsten”, sedan går jag över till att undersöka vad som finns i områden jag gillar. Till sist bestämmer jag var jag vill bo när (och om…) jag kommer tillbaka.

Batignolles är en grön oas med bykänsla mitt i Paris.

Under denna resa till Paris bor vi i Batignolles , som ligger i 17:e arrondissementet . Batignolles är som en liten grön by mitt i storstaden. Eftersom det inte är i närheten av någon av de stora sevärdheterna är området också ganska fritt från turister, vilket är ett stort plus om du frågar mig.

Distriktets historia är fylld av kulturpersonligheter som Zola, Monet, Degas och Renoir . Idag flyttar unga artister och konstnärer tillbaka in i området, så det finns all anledning att hålla ett öga på det.

Själva bor vi i en stor härlig lägenhet med utsikt över hustaken. Tunnelbanan ligger 100 meter från porten, gatan är full av små restauranger och parkerna Martin Luther King och Square des Batignolles ligger inom gångavstånd. Kort sagt, ett perfekt läge.

Eftersom jag verkligen gillar det här området ska jag ge några tips om vad du kan hitta här. Om vi ​​börjar på matfronten finns det två marknader som kan förse dig med det du behöver.

Kunder från hela Paris kommer till den ekologiska matmarknaden i Batignolles på lördagar.

Marché des Batignolles ligger på 31 Rue des Moines, men har även ingång från Rue Brochant. Det är ungefär samma koncept som Hötorgshallen i Stockholm, så här finns bagerier, fiskhandlare, slaktare och ett litet snabbköp. Det är trevligt och priserna är helt OK för att vara i Paris.

Varje lördagsmorgon öppnar även en ekologisk  matmarknad (www.paris.fr ) på Boulevard des Batignolles 34. Hit kommer kunder från hela Paris för att köpa frukt, grönsaker, ost, korv, vin, mm.

Jeffrey Cagnes är inte bara en lysande konditor. Han har också kurser för de riktigt intresserade.

Bästa bageriet är Jeffrey Cagnes (www.jeffreycagnes.fr ). Här hittar du allt från avancerade bakverk till rustika surdegsbröd. De gör också sin egen choklad och smörgåsar som är i en egen klass. Jeffrey Cagnes är en superstar i sin genre och har både skrivit böcker och haft TV-shower. Ibland håller han också kurser för finsmakare på sitt bageri.

Om du inte vill laga din egen mat finns det ett nästan oräkneligt antal restauranger i Batignolles. Jag ska dock ge  dig tre tips.

Den fasta menyn är populär på Le Truffaut.

Bec (www.mariusetlucien.fr ) är en modern Bistro med ganska mycket fisk och grönsaker på menyn. Mycket trevligt och med parisiska mått anständiga priser. Restaurangen är populär så boka bord.

Le Truffaut (www.restaurantletruffaut.com ) har populära menyer. För lunch betalar du 20 euro för två rätter och 25 för tre. Till middag kostar trerätter 36 euro. Rådet är därför att slå till vid lunch.

Det finns gott om vegetarisk mat på Hoba.

I Martin Luther King-parken (www.paris.fr ) finns också en plats som du inte kan hitta utan att veta om den. Den heter Hoba (www.hoba.paris ) och är en matmarknad byggd ovanpå järnvägsspåren längst in i parken. Här finns fem olika restauranger (med mycket vegetarisk mat), en stor bar och fantastiska solnedgångar. Parken är för övrigt perfekt för familjer . Här finns, förutom generösa gräsmattor för picknick, även skatebana, fotbolls- och basketplan och härliga lekplatser.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Frankrike, Marknader, Mat och Dryck, Paris, Trädgårdar och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *