Finn de bästa utsiktsplatserna och bo med nunnorna i Sacre Coeur (Paris, Frankrike, 19/7, 2022)

Så här såg Notre Dame ut efter branden och det kommer att ta lång tid innan kyrkan är sig lik igen.

Paris associeras fortfarande väldigt starkt med Eiffeltornet, Louvren och Notre-Dame (som dock kan räknas bort efter den stora branden 2019). Men det finns också en rad andra otroligt populära sevärdheter.

Gemensamt för dem alla är att det är obegripligt många människor som vill bocka av dem på sin bucket list – särskilt under högsäsongen på sommaren då köerna kan bli besvärande långa.

Om du är tidigt ute kan du undvika köerna till Louvren.

Louvren (www.louvre.fr) är kanske det bästa exemplet på hur du kan få köa. Mitt råd är därför att du köper biljett med bokad inträdestid på nätet innan du tar Metron till Louvren.

Bästa taktiken är att boka 09.00 på morgonen när museet öppnar och sedan vara där ungefär en halvtimme i förväg. Kommer du senare kommer du att hamna i en kö som går till kön för de som förköpt! När du väl kommit in genom säkerhetskontrollen i huvudingången är det ny kö till själva museet. Vill du se Mona Lisa (och det vill ju alla…) så hamnar du dessutom i en separat kö för detta om du inte är där när de öppnar.

Kort sagt ett otroligt köande och enda sättet att vara säker på att slippa detta är att vara där tidigt. När vi stod i kön syntes en hel del frukostkorgar och det verkar vara en bra taktik.

Eiffeltornet (www.toureiffel.paris) är ännu värre med tanke på att hissarna upp till den högsta nivån har begränsad kapacitet. När jag försökte boka fanns de första lediga hissplatserna i september…

Lyckligtvis går det att gå trapporna (boka även detta i förväg!), men det är väääldigt långt upp och om du ogillar höjder så är det inte heller att rekommendera.

Tänk också på att det kan bli mycket varmt i Paris på sommaren så välj en tid tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Personligen tycker jag utsikten på kvällen är fantastisk.

Utsikten från Tour Montparnasse är fantastisk.

Om du framför allt är ute efter utsikten tycker jag Paris Montparnasse  (www.tourmontparnasse56.com) är ett utmärkt (eller snarare bättre) alternativ. Den helt öppna takterrassen, ligger 210 meter upp från rue de l’Arrivée. Vid dåligt väder kan du gå en trappa ner till 56:e våningen. Inte minst utsikten mot Eiffeltornet är suverän!

Det är dessutom billigare att åka upp i Paris Montparnasse – jämför med Eiffeltornet – och de håller öppet längre på kvällarna. Slutligen slipper du garanterat trappor. De har också en juste bar på terrassen.

Efter promenaden uppför trapporna framför Sacre Coeur har du fin utsikt över Paris.

Är du ännu mer ekonomiskt lagd, men ändå vill ha utsikt är den vackra kyrkan Sacre Coeur (www.sacre-coeur-montmartre.com) i Montmartre ett bra alternativ. Den ligger på en hög kulle med fin utsikt över Paris. Väljer du bort det lilla tåget som går parallellt med trappans 237 steg är besöket helt gratis.

Ett spännande sätt att besöka Sacre Coeur är att anmäla sig till det de kallar Night Adoration. Då har du möjlighet att be i kyrkan under natten och får dessutom delta i både kvälls- och morgonmässan. Nöjer du dig med att övernatta i en sovsal kostar det bara 10 euro per person och ett rum för två kostar 50 euro.

Du kan också bo 2-3 nätter hos nunnorna i gästhuset och njuta av deras enkla, men goda, mat för en mycket rimlig ersättning. Boka via ephrem@sacrecoeurdemontmartre.fr

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Frankrike, Historia, Hostel, Mat och Dryck, Paris och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *