Dyraste bilen och lunch med 13 rätter (Prag, Tjeckien, 17/6, 2018)

Även en lugn söndag kan det gå åt pipan i trafiken. Den här tysken hade hamnat mitt i Gamla Stan med sin husvagn. Ingen kul situation…

Dagen har lite karaktären av vilodag, men efter lite inre tjänst kunde jag inte motstå frestelsen att veckla ut min Brompton och ge mig ut på en cykeltur i Prag (www.czechtourism.com). Söndag morgon är utan tvekan en bra dag att ge sig ut i trafiken och dagen var inget undantag. Lugnt och nästan bilfritt.

Jag cyklade över på andra sidan Moldau till Letnaparken som är förvånansvärt turistfri trots att den ligger väldigt vackert högt över floden. Stadsdelen runt parken bjuder också på mer normalt stadsliv. Det är ungefär som att bege sig från Gamla Stan över till Söder.

Bilen till höger är Bugattin. Vad den gör ute på en bakgård är höljt i dunkel.

I kanten av parken ligger också Prags väldigt fina tekniska museum (www.ntm.cz). Museet var dock inte mitt mål så jag genade bakom det och upptäckte då till min förvåning en bil som jag är rätt bombis på är en Bugatti 57SC Atlantic. Den är byggd i slutet av 1930-talet, sjukt snygg och en av världens absolut värdefullaste bilar. Vad den gjorde på bakgården vid museet har jag ingen aning om och det fanns ingen som kunde upplysa mig om det heller. Däremot vet jag att museet har världens äldsta bevarade Bugatti i sina samlingar.

Efter några timmars cykling var det sedan dags för dagens höjdpunkt – långlunch på Field Restaurant (www.fieldrestaurant.cz) där köket leds av den tjeckiske TV-kocken Radek Kašpárek. Jag kunde dessvärre inte motstå frestelsen att beställa deras 10 rätters avsmakningsmeny. Det var en helt sanslös blandning av smaker, dofter, texturer och synupplevelser. Titta bara på bilderna här så förstår du vad jag menar. Innan lunchen var över hade också de 10 rätterna utökat med ytterligare tre överraskningar. Det var inte lätt att promenera tillbaka till hotellet för att planera för morgondagens resa till Wien.


Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Mat och Dryck, Museum, Prag, Tjeckien och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *