Gratis hyrbil, golfhjälp i Sydafrika och fiskeäventyr i hela världen

Veckans tips – Vecka 8 – 2012

Så fixar du gratis hyrbil i Sverige, en egen golf- och vinguide i Sydafrika till måttlig kostnad eller en makalös fiskeresa (som på inget sätt är gratis eller ens billig…). Detta bjuder vi på i Veckans tips.

Kör Hertz hyrbilar utan att betala något.

Låt oss börja med Hertz Freerider (www.hertzfreerider.se). Det är ett system där hyrbilsföretaget Hertz och deras kunder har ömsesidig nytta av varandra. Ibland har ju Hertz så kallade envägshyror, det vill säga att någon hyr en bil på en ort och lämnar på en annan. Då måste bilen tillbaka och här tar Hertz hjälp av de som registrerat sig på siten. Självfallet kan du inte bestämma exakta tider, men du får en gratis hyrbil och den första tanken bensin om du och Hertz bil råkar ha ett gemensamt resmål.

Jag skulle säga att det är en perfekt lösning för studenter och andra som har ont om pengar och hyggligt flexibla tider. Själv körde jag massor av hyrbilar helt gratis när jag gjorde lumpen på Norrlandsjägarna (www.norrlandsjagare.com) på K4 i Umeå och bodde i Skellefteå.

Det finns massor av vingårdar runt Cape Town, det här är en av de absolut minsta!

Ska du åka till Sydafrika och trakterna kring Cape Town och dessutom är intresserad av golf och vin, kan du få hjälp av Olle Melin (www.olle-melin-afrikaturist.co.za). Efter en lång yrkeskarriär som bankdirektör i Enköping bestämde sig Olle för att flytta till det betydligt trevligare klimatet i södra Afrika. Här spelar han golf och provar viner, men hjälper också svenskar med boende, hyrbilar samt golftider. Ibland ställer han också upp som reseledare och vinguide. Han har etablerat många bra kontakter med B&B:s (som är det i särklass bästa sättet att bo på i Sydafrika) i vinlandet, Kapstaden och längs med Garden Route samt Route 62. För sina tjänster tar Olle en ganska blygsam avgift och du når honom enklast på e-post: olle.melin@snowisp.com.

Såna här fina fiskar (havsrödingar) finns det hur många som helst av på Grönland.

Jag brukar inte berätta om när resebolag släpper nya kataloger, men principer är ju till för att brytas och därför vill jag skriva några rader om GetAway Tours (www.getawaytours.se) nya fiskeresekatalog. Det är nämligen inte inte en traditionell resekatalog utan den bjuder främst på massor av trevlig läsning och härliga bilder för den som är intresserad av fiske på olika håll runt om i världen. Jag har själv rest till Grönland med GetAway Tours och kan intyga att de gör utmärkta arrangemang. Vill du läsa mer om hur jag hade det vid en liten älv proppfull med havsröding kan du klicka här.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bed&Breakfast, Cape Town, Flugfiske, Hyrbilsresor, Mat och Dryck, Sverige, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *