Karoo bjuder på vin, zipline och trevlig guest farm (Scarborough, Sydafrika – Wolseley, 28/3, 2018)

Scarborough är ett härligt ställe att ta ett morgonbad, men det gäller att se upp. Simmar man för långt ut så är det Antarktis nästa…

Efter sedvanligt morgondopp i Atlanten i den lilla byn Scarborough strax söder om Cape Townbar det av norrut genom den välkända vinbyn Stellenbosch och vidare till Wolseley som ligger i den allra sydligaste delen av Karoo.

Mysigt hus på Fynbos Guest House.

Karoo är ett halvökenområde i sydvästra delen av Sydafrika. Det täcker nästan 40 procent av Sydafrikas yta, men bara en dryg miljon av Sydafrikas över 50 miljoner invånare bor här! Det är med andra ord väldigt gott om plats.

I Wolsley hade jag turen att hamna på Fynbos Guest Farm(www.fynbosguestfarm.co.za) som drivs av Maurice och Peter. De är perfekta värdar och delar gärna med sig av sina erfarenheter både från Karoo samt från Namibia och Botswana där de bott innan de sadlade om och blev farmägare i Sydafrika. På deras lilla farm finns det också massor av djur av olika slag och för familjer med små barn är det ett riktigt paradis.

Härlig zipline!

När väskorna lastats av i den lilla, men välutrustade, stugan (det finns även rum och en campingplats på Fynbos) gick färden till den lite större staden Ceres där man bland annat finner en av Afrikas längsta ziplineanläggningar. De åtta banorna är sammanlagt 1,4 kilometer långa och går utför ett vackert berg. Totalt tar turen ungefär 1,5 timmar och plånboken blir 400 rand lättare. De som bor på Fynbos har dock rabatt, så för oss kostar det bara 320 rand per person att susa ner för vajrarna.

I trakterna kring Wolsley och Ceres finns ett antal vingårdar. En bra sådan är Waverley Hills(www.waverleyhills.co.za) där man specialiserat sig på organiska viner. De har också en utmärkt restaurang. De är berömda för sina pizzor, men det är lite orättvist mot det vanliga köket som lagar fantastisk mat. Till den serveras givetvis gårdens egna viner och är det något du gillar extra bra går det att köpa med sig vin innan hemfärden. Själv slog jag till på en låda av deras Cabernet Savignon Shiraz. 510 rand för sex flaskor kändes som väldigt väl placerade pengar.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bed&Breakfast, Bil- och taxiresor, Djur och natur, Mat och Dryck, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *