Finn fantasifulla masker i Barcelona

Veckans Tips, Vecka 11, 2018

El Ingenio (www.elingenio.cat) i Barcelona liknar ingen annan affär i världen!

Picasso är en populär Capogrosso på El Ingenio.

Butiken startades redan 1838 av familjen Escalers och ligger alldeles i närheten av den stora gågatan La Rambla, där alla Barcelonabesökare hamnar förr eller senare. Familjen Escalers var skulptörer, men för att förbättra försörjningsmöjligheterna började de göra så kallade capgrossos och öppnade affären för att kunna sälja dem.

Capgrossos är enorma huvuden i papier maché, som framförallt bärs på olika festivaler i Katalonien. Oftast föreställer de kända personer, det kan vara både historiska figurer eller nutida kändisar.

Men butiken innehåller inte bara capgrossos, här finns också masker, kasperdockor, gammeldags leksaker och skämtartiklar.

Sist, men inte minst, bjuder affären och alla produkter som fyller den på en otroligt fantasifull stämning. Det känns som att man blivit förflyttad till ett tidlöst sagoland när man kommer in i butiken.

Salvador Dalií lär ha varit en av kunderna, och det säger ju en del om hur fantasistimulerande den är! Idag finns, förutom storögda privatpersoner i alla åldrar, bland annat nycirkusen Cirque du Soleil på kundlistan.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Barcelona, Hantverk, Spanien och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *