Laga mat på grekisk ö och ta snabbaste vägen till Åre

Veckans Tips – Vecka 3 – 2012

På ”vår” grekiska ö – Aegina – som ligger en dryg halvtimme med båt från Aten finns en underbar liten restaurang som heter Gramma (www.togramma.gr) och ligger ett stenkast från hamnen i Aegina stad. Gramma drivs av en svensk tjej som heter Christina Plöjer och hon kommer under maj, september samt oktober att ha kurser i vegetarisk matlagning.

Här äter ni upp maten ni lagat!

Kurserna är hela sex dagar långa och du får lära dig att kombinera två av världens bästa vegetariska kök – det grekiska och det indiska, med ayurvedisk inriktning. Christina har också en matblogg som du hittar på www.lagamatmedgramma.blogg.se.

Kursen pågår på förmiddagarna, sedan äter man upp det som lagats i restaurangens lummiga trädgård och laddar sedan för nästa dag med att sola, bada eller att utforska den vackra ön. Kursen kostar 475 Euro per deltagare. Jag tycker det är ett superdeal!

Vårt hus ligger bara några meter från havet och är en perfekt bas för matlagningskursen.

Aegina har också mycket annat att erbjuda. Här finns en levande historia sedan antikens dagar och fantasieggande arkeologiska lämningar, bland annat det vita Aphaiatemplet högt över havet. Här bjuds också på trivsamma fiskebyar och undangömda stränder. I en av de mysiga  fiskebyarna – Perdika – ligger för övrigt vårt hus som går att hyra per vecka. Klicka här för att läsa mer om huset som ligger mycket diskret bara tio meter från vattnet med en enorm terass och egen badstege ner i havet.

Det är dock en tid kvar till badsäsongen börjar i Grekland och därför tänkte jag också bjuda på ett tips om den ”nya” och snabbaste vägen till Åre. Kustvägen från Stockholm har nu byggts om så att det är minst 110 km/h hela vägen till Hudiksvall och största delen av vägen är det tre- eller fyrfilig väg. Snabbast går det därför om du kör till strax söder om Hudiksvall och där tar till västerut till Ljusdal. Åk sedan via Ytterhogdal och Svenstavik (missa inte vänstersvängen här, gör du det hamnar du först i Östersund). Totalt är det den här vägen 61 mil från centrala Stockholm.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Grekland, Historia, Hus, Mat och Dryck, Sol och bad, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *