Designmecka i Hongkong

Veckans Tips, Vecka 18, 2015

Om du till äventyrs brukar läsa brittiska Financial Times (www.ft.com) har du förmodligen inte kunnat undgå David Tang, som med dråplig humor och vass penna svarar på läsarnas etikettsfrågor. Hans råd är väldigt långt från de DN:s Magdalena Ribbing brukar ge…

David Tangs butik i Hongkong ser ut som en chic lägenhet.

David Tangs butik i Hongkong ser ut som en chic lägenhet.

Entreprenören Tang sysslar dock med en massa andra saker också. Senast på hans verksamhetspalett är en designbutik i Hongkong som går under det inte helt blygsamma namnet Tang Tang Tang Tang (www.tangtangtangtang.com). Inspirationen till namnet lär ha kommit från Beethovens femma (ni vet – bam, bam, bam, baaam). Butiken är inriktad på användbara, men estetiska, produkter.

TTTT, som ligger i stadsdelen Wan Chai, är inredd som en ultrachic våning där man först kommer in i vardagsrummet, nästa anhalt är matrummet, därefter hamnar man i sovrummet för att sluta i garderoben. Vad som finns i de olika rummen behöver man inte ha överdrivet livlig fantasi för att förstå.

Butiken riktar sig framförallt till den snabbt växande och allt mer designintresserade kinesiska medelklassen, men en hel del turister på besök hittar också hit. TTTT är väl värd ett besök om du har ett ärende i Hongkong.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Hongkong, Inredning, Kläder och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *