Ta biltåget till kontinenten

Mattias Klum har just nu bytt ut vattnet på land mot de stora oceanerna – och du kan vinna en resa med honom..Veckan Tips – Vecka 44, 2010

Veckan Tips – Vecka 44, 2010

Skulle du ha lust att åka till Papua Nya Guinea med naturfotografen Mattias Klum? Ja, jag gissade väl nästan det. Nu finns till och med en chans att åka med alldeles gratis! Det är KLM (www.klm.com) som har etablerat ett samarbete med den svenske National Geographic-fotografen som håller på att göra en film om de hotade världshaven.

För att fira samarbetet ordnar de en tävling där förstapriset är en dryg vecka  på Mattias Klums båt i Papua New Guinea. Klicka här för att komma till tävlingen. Vill du läsa Mattias Klums bok ”Viljans Väg” kan du beställa den här.

Samtidigt kör KLM en tävling där förstapriset är en resa för två till Bangkok, klicka här för att komma till den.

Förutom bilen går det utmärkt att ställa på en motorcykel också, men jag undrar vem som kör Harley Chopper mitt i vintern:)

Åker du bil ner till kontinenten ibland? Om du inte är ofantligt förtjust i tyska Autobahn och vägkrogar som tar 500 gäster kan jag starkt rekommendera de tyska biltågen (www.dbautozug.de) som går från Hamburg ner till södra Tyskland, Frankrike, Italien eller Österrike. Sommarbokningen har just öppnat och den som letar lite kan göra fynd. Man rullar ombord på tåget på kvällen och av nästa dag. Till Lörrach på gränsen till Schweiz kostar exempelvis en enkel resa för en hel familj kring 300 € inklusive liggvagn. Jämför det med bensin och hotelkostnader så är det inte svårt att räkna ut att det är såväl billigare som snabbare och bekvämare. En extra bonusen är konduktören i riktig svart uniform som serverar pilsner på kvällen och frukost med mörkt bröd och rejäl korv på morgonen.

Våra hundar ville gärna gå med ombord när vi skulle äta lunch på Basecamps båt.

I år är det 10 år sedan företaget Basecamp (www.basecampexplorer.com) på Svalbard började med att låta en båt frysa fast inne i en av fjordarna och använda den som hotell under vintern. Jag har inte bott på båten, men stannat och ätit lunch där under en lång hundspannstur på Svalbard och det var en udda upplevelse när man kom direkt från den ödsliga vildmarken! För att fira jubileet säljer Basecamp en fyradagarstur där man kör snöskoter ut till båten för under 8 000 kronor (norska!). Delar man skoter sjunker priset för passageraren till 6 300 kronor.

Ett utmärkt sätt att ta sig till Svalbard är att använda bonuspoängen på SAS (www.sas.se), en ekonomibiljett tur och retur mellan Stockholm och Longyearbyen kostar dig bara 12 000 poäng (det räknas som en resa inom Norden trots att det är monumentallångt till Spetsbergen). En gång i tiden räknade jag ut att jag kunde köpa en tur och retur till Cape Town med Lufthansa för runt 7 000 kronor. För den resan fick jag så mycket poäng att det räckte till en resa till Svalbard dit den ordinarie biljetten just då kostade mer! Ett tämligen oslagbart sätt att använda poängsystemet.

Så här ser Basecampbåten ut nu för tiden.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Båt, Biltågsresor, Bonusresor, Dykning, Hundspann, Norge, Papua New Guinea, Snöskoterresor, Svalbard, Tyskland och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *