Obefintlig sikt och bruten axel (Gaschurn, Montafon, Österrike, 17/3)

Dagens inlägg blir inte så långt och förklaringen är enkel. Igår hade jag nämligen en smula otur. Jag åkte upp tidigt på morgonen Versettlakabinen i Gaschurn som är en del av Montafon (www.montafon.at) för att få åka någon timme i helt orörd snö och sedan äta en härlig frukostbuffé på topprestaurangen Nova Stuba. I teorin var det en helt lysande idé,  men i praktiken kanske inte fullt så smart eftersom det regnat hela natten och detta sedan hade gått över i snö. En förfärlig blandning av hård pist i botten, nysnö ovanpå det, regn och minimal sikt…

I den dåliga sikten upptäckte jag för sent att åkarna framför mig stannat upp och fick slänga mig åt sidan. Allt gick bra tills jag med hög fart landade med axeln på en isfläck. Åkningen den sista  biten för att nå liften var inte det skönaste jag varit med om.

En sån här snygg sele får man när man brutit axeln. Den lätt världsfrånvända blicken får nog skyllas på Dr. Sanders piller.

Isen var tyvärr betydligt hårdare än min axel, vilket Dr Sanders, den lokala axelexperten, snart konstaterade – axeln hade två frakturer, men de såg bra ut och han menar att jag borde kunna ta av selen som håller allt på plats redan om 10 dagar. Det är bara att hoppas att han har rätt. Just nu känns några häftigare rörelser med armen rätt avlägsna.

Hos den gode doktor Sanders fick jag också lära mig något om sjukvård här nere som jag tyckte var rätt smart. Han hade nämligen också ett litet apotek som gör att majoriteten av patienterna kan få sin medicin direkt, istället för måsta gå vidare till apoteket.

Sen är det tur i oturen att jag bor på ett otroligt trevligt hotell där de sköter om mig på alla sätt och några till. Hotel Daneu (www.hoteldaneu.at) kommer jag säkert att återvända till när axeln är frisk.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Österrike, Skidåkning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Obefintlig sikt och bruten axel (Gaschurn, Montafon, Österrike, 17/3)

 1. Clas Johansson skriver:

  Hemresan i propellerplan mellan Innsbruck och Wien var väl inte mitt livs bästa reseupplevelse, men sen har det gått bra och ja skriver förvånansvärt bra med bara vänster hand:)

 2. Gunnar Stang skriver:

  Hoppas att det gick bra o komma hem , men det finns ett säker sätt att resa http://www.snoweye.com/?page=us-co 🙂

 3. patricia castellanos skriver:

  ouch!

 4. pa skriver:

  Can’t leave you alone one minute!

 5. Clas Johansson skriver:

  Tyvärr är det höger som är kraschad. Bilden är tagen i badrumsspegeln…

 6. Fredrik Bihl skriver:

  Aj,aj,aj, jag råkade ut för liknande skada i Gressoney, Italien 2006.
  Mitt råd är att ( fort du kan) köra sjukgymnastik, sjukgymnastik, sjukgymnastik och sen sjukgymnastik. Krya på dig och lycka till med
  Rehabiliteringen! Fredrik B

 7. Ellen Collin skriver:

  Du skojar! Högerhandens pekfinger får köra dubbla pass med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *