Lyxig långfärdsbuss till Pretoria (Prince Albert Road, Sydafrika – Beufort West – Pretoria, 3/4, 2018)

Efter ett par dagar med diverse aktiviteter på lodgen Assendelft (www.assendelft.co.za) i Prince Albert Road närmar sig den här resan sitt slut.

Campen i Karoo National Park är rätt nybyggd och ligger väldigt vackert.

Sista anhalten blir Karoo National Park (www.sanparks.org/parks/karoo/), där det otroligt nog regnar igen! Djuren håller sig därför till stor del borta, men naturen är lika vacker för det. För den som vill köra ute i terrängen finns här en hel del vägar för fyrhjulsdrivna bilarmed hög markfrigång.

Efter parkbesöket larmar vårt utmärkta övervakningssystem för däcktrycketför en pyspunka efter den knepiga bergspassagen för att par dagar sedan. När vi reparerat punkteringen, flyttat om två av däcken och sedan balanserat hjulen på utmärkta Tyres & Treads (www.tyresandthreads.co.za) i Beufort West för den facila summan 110 rand (vilket inkluderade fem nya rostfria ventilhattar) är det dags för en av oss att testa ett nytt sätt att resa i Sydafrika – långfärdsbuss.

Premiumklassen på Greyhound är riktigt skön och hela undervåningen har bara 16 säten.

Kollektivtrafiken är ju oomtvistat usel på de flesta ställen i Sydafrika, men just långfärdsbussarna fungerar riktigt braoch går från väldigt många olika orter. Det finns alla typer av bussar, från de enklaste som ser ut ungefär som slitna SL-bussar där man sitter rakt upp och ner under hela resan till riktigt lyxiga dubbeldäckare där resenärerna i premiumklass har säten som ser ut ungefär som i förstaklass på flyget.

Vi väljer det sistnämnda och valet faller på Greyhound (www.greyhound.co.za) med avresa från Beufort West. Det är väldigt gott om plats och sätena är oerhörtbekväma. Dessutom har Greyhound alltid två chaufförer (varav den ena sover) och det gör resan betydligt trafiksäkrare. Förutom det faktum att bussen blir ett par timmar försenad funkar det utmärkt och är billigt, en drygt 100 mil lång resa kostar exempelvis bara cirka 500 rand.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i 4x4, Bussresor, Djur och natur, Lodge, Pretoria, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *