Nya flyglinjer till snön, okänt säsongskort och doldisort i Åre

Veckans Tips – Vecka 41, 2012

Vintern närmar sig med stormsteg och därmed skidsäsongen. Jag har lite bra nyheter för er som inte bor i Stockholm, men gillar att åka skidor och vill ha en smidig resa till snön. Vi tipsar också om ett okänt säsongskort som gäller på sju skidorter i Sverige och Norge samt om ett doldisområde i Åre.

Låt oss börja i Sveriges främsta skidort – Åre. SAS (www.sas.se) gör i år en satsning för att underlätta för alla de som inte är 08:or. Det betyder att man kommer att kunna flyga direkt mellan Åre (eller rättare sagt Östersund) och Göteborg  på lördagar mellan 9:e februari och 16:e mars. Dessutom sätter man in plan direkt från Malmö och Ängelholm under Skånes sportlovsvecka.

Vår lägenhet (som du kan hyra via Skistar) ligger i övervåningen i huset längst till höger i andra raden och är med andra ord det hus som är allra närmast backen.

Apropå Åre så skulle jag vilja slå ett litet slag för Tegefjäll som är en bortglömd del av Åresystemet. Tegefjäll ligger längst österut i den det av Åresystemet som utgörs av Tegefjäll och Duved. Här finns riktigt bra skidåkning. Andra fördelar är att det inte är så mycket folk här och att det ofta går bra att åka här när det är dåligt väder inne i Åre. Slutligen finns det fin åkning i skogen ovanför Tegefjäll när snön har dumpat ordentligt. Vill du bo i Tegefjäll kan jag rekommendera den lägenhet vi har där. Den är precis uppfräschad och har det absolut bästa läget med tio meter till backen. Den hyrs ut via Skistar (www.skistar.com). Fråga bara efter Alptoppen 14 A så hamnar du rätt. Klicka här om du vill veta lite mer om lägenheten.

Så ett tips till dig som är en sann skidentusiast och åker riktigt mycket. Då kan du köpa det säsongskort som Skistar kallar All-kortet. Det gäller på alla Skistars orter – Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil och Hammarbybacken. För vuxna kostar det 6 700:- medan pensionärer och ungdomar betalar 5 700:-.  Det kan tyckas som mycket, men jämför det med att ett veckokort i Åre kostar nästan 2 000:- så kommer saken i ett annat ljus. De som äger aktier i  Skistar har dessutom 15 procents rabatt.

Skidåkning i Slovakien kanske kan vara något?

Gotlandsflyg (www.gotlandsflyg.se) slår ett slag för de skidåkare som råkar bo på Gotland och i Blekinge. De kör fem avgångar till skidresorten Jasná (www.jasna.ski Slovakien under februari.  I Jasná kommer man upp på 2 000 meter höjd och här finns 36 km utförsåkning och 29 skidliftar. Gotlandsflyg erbjuder all inclusiveresor från 3 till 7 dagar. Resor startar i Visby, man går sedan ner i Ronneby och hämtar blekingebor innan det bär av till Slovakien. Sju dagar med resa, hotell, helpension, transfers och liftkort kostar från 9 000:-.

Slutligen vill jag ge ett litet tips till dig som vill förnya skidutrustningen. På Skidbytarboden (www.skidbytarboden.se) på Fleminggatan i Stockholm säljer man både begagnade och nya utrustningar. Dessutom gör Tompa och hans kollegor gärna service på dina skidor. Sist, men inte minst, så vet de vad de snackar om när det gäller skidor. Försök föra en vettig diskussion om skidor med någon i en stor sportköplada så får du se hur bra det går…

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Flygresor, Lägenhet, Skidåkning, Slovakien, Stuga, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *