Nytt diamantkort på SAS och de hemliga bonuskorten

Veckan Tips, Vecka 7, 2014

SAS gör om sin Eurobonuswww.sas.se/eurobonus/) rejält under våren. I april blir det till exempel en helt ny kortnivå – Diamant. Samtidigt blir det lite nya förmåner i de gamla klasserna Silver och Guld.

På silvernivån innebär det att man får tillgång till Fast Track och SAS Lounge under jul samt juli och augusti. Det blir också  lättare att få silverkort. Vad SAS inte berättar är att man plockar bort de 15 procent extra poäng som silvermedlemmar hittills fått.

Guldkortsmedlemmarna får utöver dagens förmåner ge bort ett silverkort till vem de vill, ta med två extra bagage och dessutom blir det lättare att få tag på bonusresor för dem.

Diamant är SAS nya nivå.

Diamant är SAS nya nivå.

Diamantnivån förstår jag mig uppriktigt sagt inte riktigt på. De som samlat ihop 100 000 baspoäng på ett år eller flugit 100 enkelresor får detta kort (som är förvillande likt ett silverkort). Ska man tro SAS egen kommunikation är enda skillnaden mot guldkortet att dimantmedlemmen får ge bort ett guldkort, har ännu lättare att boka bonusresor och längre giltighet på poängen.

Till SAS högsta nivå – Pandion – finns det ingen särskild gräns, utan de som flyger allra mest och köper de dyrast biljetterna blir inbjudna. Man försöker medveten göra Pandion lite hemligt/exklusivt och du kan inte läsa något om denna nivå på SAS hemsida. Totalt handlar det om ett par tusen resenärer som har ytterligare förmåner, varav statusen förmodligen är den viktigaste…

Lufthansas finaste kort.

Lufthansas finaste kort.

Liknande nivåer som man pratar tyst om finns även på andra bolag. British Airways har en Premier Executive Club (www.britishairways.com). De som är med här får bland annat alltid tillgång till Concorde loungerna i London och New York.  De som är med i Lufthansa Hon Circle (www.lufthansa.com) får alltid checka in med första klass-passagerarna och kan använda den separata första klass-terminal Lufthansa har i Frankfurt. De har också  särskild limousinetransport när de byter plan.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bonusresor, Flygresor och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *