Vildmarksboende i Skottland, minimalt B&B i Bryssel och billigt förstaklasståg

Veckans Tips – Vecka 22 – 2012

Den här veckan tänkte jag tipsa om hur du kan hitta mysiga stugor i Skottlands vildmark, om ett fantastiskt B&B i en hemlig trädgård mitt i Bryssel och om SJ:s förstaklassrabatt under sommaren.

Så här kan du bo om du hyr stuga i Skottland.

De flesta förknippar nog inte de brittiska öarna med vildmark, men faktum är att det finns riktig ödemark i vissa delar av Skottland (www.visitscotland.com). Jag har spenderat en del tid i norra Skottland och här tror man ibland att man befinner sig i Norrland. De stora hedarna påminner om kalfjäll, myrarna är lika tunga att gå över som de runt Arvidsjaur och det kan gå flera dagar utan att man träffar på någon annan människa när man rör sig i naturen. För den som till exempel vill fiska och jaga finns det många spännande möjligheter. Oavsett vad man ska göra så måste man ju bo någonstans och ett bra ställe att leta boende på är Wilderness Cottages (www.wildernesscottages.co.uk). Det är en sammanslutning av uthyrare som har skotska stugor med självhushåll. Här finns några riktiga pärlor!

Det är svårt att tro att det här är ett relativ billigt B&B mitt i Bryssel!

En annan riktig pärla är Ursule la Libellule (www.ursule.be). Det är ett fantastiskt bed&breakfast i den trendiga stadsdelen Ixelles i Bryssel (www.visitbrussels.be). Det ägs av Kim Verbist, som är en begåvad inredare och som bjuder på två underbara rum. Från utsidan ser det ut som vilket hus som helst, men efter att ha stigit in genom den tunga porten och passerat genom en lång korridor kommer man ut i en prunkande trädgård som känns väldigt avlägsen från storstaden Bryssel. Rummen ligger i ett litet hus inne på gården och har direkt utgång i trädgården. Rum och frukost kostar bara 90 Euro för två personer så vill du bo här gäller det att boka i tid!

Slutligen vill jag berätta om SJs (www.sj.se) sommarerbjudande till dig som har företagets lojalitetskort SJ Prio. Under tiden 1 juli till 12 augusti erbjuder SJ 50 % rabatt på förstaklassbiljetterna. Du hittar SJs alla sommarerbjudanden genom att klicka här.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bed&Breakfast, Belgien, Bryssel, Djur och natur, Flugfiske, Jakt, Skottland, Stuga, Sverige, Tågresor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *